Van Eesterenmuseum

Het Van Eesterenmuseum is gewijd aan stedenbouwkundige Cornelis van Eesteren. Zijn werk is een hoogtepunt in de naoorlogse stedenbouw en architectuur in Amsterdam. Met als basis het Algemeen Uitbreidingsplan uit 1935 zijn zestig jaar geleden de Westelijke Tuinsteden aangelegd. Het huidige stadsdeel Nieuw-West is nog altijd volop in ontwikkeling.

Het Van Eesteren binnenmuseum in het voormalige kooklokaal van het schoolgebouw – nu broedplaats de Vlugt – is open elke vrijdag en zaterdag, evenals de 1e zondag van de maand. Het binnenmuseum dient als tentoonstelling- en ontvangstruimte, waarvandaan wandelingen en excursies starten onder begeleiding van een gids. Ook kan er een drankje worden gedronken. Toegang is gratis.

Ontdek het Van Eesteren buitenmuseum (beschermd stadsgezicht in Slotermeer) met de architectuurwandeling onder leiding van een gids elke vrijdag, zaterdag en 1e zondag van de maand.

Beleef de Van Eesteren museumwoning in de Freek Oxstraat in Slotermeer Bezoek museumwoning + buurtwandeling: elke vrijdag, zaterdag en 1e zondag van de maand. Individueel bezoek museumwoning: elke vrijdag van 15.00-17.00 uur.

Overige activiteiten
Ook zijn er eind van elke maand wandelingen met gids langs kunst en architectuur in Slotermeer en de Kolenkitbuurt, en een fietstocht langs kerken in Slotermeer. Het gehele jaar door zijn verschillende andere activiteiten, zoals de maandelijkse Van Eesterengesprekken en de jaarlijkse museumnacht. Ook zijn de wandelingen met gids te boeken op afspraak. Het binnenmuseum en de museumwoning is tevens te huur als locatie.

Voor meer info zoals tijden en prijzen: www.vaneesterenmuseum.nl.