Studio Amsterdam

studio_amsterdamStudio Amsterdam is een geluidsstudio die zich bezighoudt met geluid in al haar facetten, zoals: voiceovers, band albums, documentaires, films, registraties van evenementen, soundscapes, sounddesigns, restauratie van bestaande audio, geluidsplannen, theater of tour riders, akoestisch advies en geluidsverzorging bij evenementen.  Niek de Wit heeft zo’n 14 jaar ervaring in opname, editing, reparatie en mixen van audio voor films, documentaires, soundscapes en animaties.

Het doel van de studio is om het Nederlands cultureel landschap toegankelijk te maken voor alle Nederlanders en niet alleen diegene met kruiwagens of veel geld. De layout van de studio is er daarom ook op ontworpen om efficient op te kunnen nemen waarbij zo veel mogelijjk bronnen tegelijkertijd kunnen opnemen zonder overspraak te veroorzaken. Kom maar eens kijken naar de control room, live room en maar liefst 2 amp rooms. Uiteraard is alles apart afgeveerd en degelijk geisoleerd. De akoestiek van de ruimten is te beinvloeden zodat er geen typische studiosound ontstaat.

Deze state of the art studio bevindt zich in de Vlugt, midden in een wijk waar weinig positieve culturele output van hoorbaar is. Dus: op zijn plek! En dat laatste is inmiddels wel bewezen door de vele wijkgerelateerde projecten waar Studio Amsterdam medewerking aan heeft ontleend!

www.studioamsterdam.eu en www.studiosalve.nl