Public Cinema

Public-Cinema

Public Cinema creëert maatschappelijke waarde met onderzoek, videoproductie en onderwijs. We verbinden inhoudelijke onderwerpen, vraagstukken en problemen met het medium beeld. Dat doen we in opdracht van bedrijven en organisaties. Public Cinema maakt beelden met visie.

Onderzoek en advies, videoproductie en onderwijs
Public Cinema biedt drie soorten diensten aan op het gebied van maatschappelijke waardecreatie met beelden: onderzoek en advies, videoproductie en onderwijs. Deze diensten bieden we apart aan, maar ook in combinatie met elkaar.

Combinatie van diensten: discussiefilms
Korte films zijn in het onderwijs en op congressen ideaal om een discussie mee in te leiden. Ze moeten dan natuurlijk wel de goede inhoudelijke thema’s, vraagstukken en dilemma’s aansnijden. En de toon en vorm van de films moet een stevige discussie aanwakkeren. Om die reden doet Public Cinema altijd uitgebreid onderzoek voorafgaand aan de productie van discussiefilms. En helpen we ze perfect in te passen in de discussie.

Combinatie van diensten: simulatiespellen
Kennis komt niet meer alleen uit boeken. De simulatiespellen van Public Cinema zijn een nieuwe multimediale leermethode. Deelnemers leren beter informatie filteren, belangen herkennen, keuzes maken en beslissingen beargumenteren. De simulatiespellen worden ingezet in onderwijs en werving voor studenten en professionals.