Marilien Mogendorff

…met Marilien

Sinds ik me kan herinneren houd ik van theater, van spel, van kunst, van de mooie dingen.

Opgegroeid net buiten een klein dorpje in de buurt van Enschede vormde het Twentse coulissenlandschap toen al een theaterwereld waar ik m’n weg probeerde te vinden. Na de middelbare school trok ik naar het Westen.

Eerst rondde ik in 2001 University College in Utrecht af en daarna in 2005 Sociologie en Antropologie in Amsterdam. Ik liet het wetenschappelijk onderzoek doen voorlopig achter me en ging op reis naar Amerika (waar ik al eens een half jaar studeerde) om mijn theaterambities verder te onderzoeken. Ik ben bijna twee jaar blijven hangen in San Francisco en Philadelphia waar ik als actrice en docent werkte en sponsorgeld probeerde binnen te halen.

Toen ik in 2007 terug kwam ben ik uiteindelijk toch nog naar de toneelacademie Maastricht gegaan voor een opleiding tot regisseur, docent, theatermaker. Ik merkte dat het bedenken en uitvoeren van theatervoorstellingen nog beter bij me paste dan alleen acteren. In regisseren en theatermaken kan ik al m’n talenten kwijt.

Ondertussen werkte ik bij het Van Gogh Museum als assistent, projectleider, coordinator van allerlei tentoonstellingen en projecten. Mijn liefde voor beeldende kunst heeft zich toen verder ontwikkeld.

Ik ben heel gelukkig met mijn werk in het theater en in de cultuerele sector waarik al mijn talenten kan combineren. Op deze website kan je zien wat ik gedaan heb en waar ik nu mee bezig ben. Ik sta altijd open voor nieuwe ideeen en klussen!

www.marilien.nl