Dorèndel Overmars

Dorèndel Overmars werkt als communicatie adviseur en tekstschrijver vanuit De Vlugt. Ze heeft een bureau bij freelancerscollectief Lokaal35 en is gespecialiseerd in Nieuw-West. Ze werkt onder meer voor stadsdeel Nieuw-West en bewonersorganisatie Eigenwijks en ontwikkelde ze de communicatie- en profileringsstrategie voor multifunctioneel gebouw De Honingraat. Ook in De Vlugt is ze actief. In De Aula organiseert ze samen met anderen maandelijks De Geluksdisco: een laagdrempelige plek van ontmoeting voor multicultureel Nieuw-West.

In de afgelopen jaren was Overmars één van de drijvende krachten achter Nieuw-West: In The Picture en Een Engel in Nieuw-West. Nieuw-West: In The Picture is een sociaal kunstproject waarbij ruim 250 Nieuw-Westers werden gefotografeerd en geïnterviewd. Dit resulteerde in een rondreizende tentoonstelling die nu een vaste standplaats heeft in het Huis van de Wijk Slotermeer. Een Engel in Nieuw-West is een community art project waarbij bewoners op stoepen, in huizen en op straat laten zien wat geluk voor het betekent. In mei 2013 reed een tribune vol publiek door de Struikbuurt in Slotermeer en verwonderde zich over alle bijzondere acts, mogelijk komt er een vervolg in 2015.

dorendel_overmars_logoDaarnaast klimt ze regelmatig in de pen en schrijft ze: artikelen, interviews, persberichten, webteksten en flyers.

www.dorendelovermars.nl