Niet Meer Zonder Jou op De Vlugt | De Voorstelling

nietmeerzonderjou

‘Je vader en ik hebben besloten, als je niet doet wat wij zeggen, plegen we zelfmoord.’ “De zin sloeg me in mijn rug en voor het eerst in mijn 18 jaren sloeg hij me glashelder. Ik draaide me om en zag mijn plek te midden van mijn gemeenschap, onbewoond door mij. Want anders. Dus onwaardig. Een plek om voorgoed te verlaten. Ik keek mijn moeder bloot in haar ogen. Maar het is mijn plek, mijn geboorterecht. Ik laat van mij geen vreemde maken. Ik zal niet doen wat je zegt. Ik zal mijn eigen pad volgen, en terwijl ik dat doe, kun je me niet verstoten want ik zál anders zijn, maar niet meer zonder jou.”

Nazmiye Oral ontwikkelde het concept voor Niet Meer Zonder Jou op grond van haar eigen ervaring. In de voorstelling vertellen acteurs samen met hun dierbaren hoe ze hun eigen weg zijn gegaan terwijl ze tegelijk weigerden zich te vervreemden van hun gemeenschap. Onlosmakelijk verbonden met de live ontmoeting is een serie portretfoto’s, op groot formaat te zien in de openbare ruimte; in 50 tramhokjes in Amsterdam.

Concept en tekst Nazmiye Oral
Regie Adelheid Roosen
Artistiek team Lauren Rissik, Titus Tiel Groenestege, Céline Buren
Muziek Meral Polat, Seval Okyay, Ata Güner, Ali Ihsan Polat
Lichtontwerp Jantje Geldof
Vormgeving & kostuums Dymph Boss, Saskia van Straaten (assistent)

Cast Havva Oral, Nazmiye Oral

De Gemeenschap Ayşe Eski, Celal Altuntaş, Semra Çelebi, Fatih Bici, Fatima El Mourabit, Wassim Al Razzaz, Melih Gençboyacı, Çigdem Yüksel, Meral Polat, Ali Ihsan Polat, Seval Okyay

Niet Meer Zonder Jou in de Tramhokjes | Foto Expositie in de Openbare Ruimte 

Concept en fotografie Çigdem Yüksel
Artistiek team Melih Gençboyacı, Meral Polat, Nazmiye Oral, Adelheid Roosen