21 september EINDFEEST OPEN BROEDPLAATSENDAG

samedifference_devlugt_21sept2013

Broedplaats De Vlugt presenteert ‘Same Difference’
21 september 15:00 – 03:00 tevens EINDFEEST OPEN BROEDPLAATSENDAG NIEUW-WEST

Tijdens Open Broedplaatsendag presenteert De Vlugt de kunst- en cultuurmanifestatie “Same Difference”, met veel kunst, muziek, theater, performance, eten, drinken en meer. De meeste Vlugtenaren, die ook een open atelier hebben, participeren in een overzichtstentoonstelling met bijzondere excerpts van hun werken.

Van 15:00 tot 18:00 uur zijn de 35 ateliers en werkplaatsen geopend en is het mogelijk een gesprekje te voeren met of het werk te zien van de ruim 50 kunstenaars, makers en ondernemers. Gedurende de gehele dag is er gevarieerd eten en drinken, geserveerd door Zina Platform. Om 15:30 spreken Kunst & Cultuur Wethouder Paulus de Wilt en voorzitter Duco Stadig van Urban Resort over broedplaatsen in Nieuw-West en Broedplaats de Vlugt in het bijzonder. Van 13:00 tot 18:00 is het Van Eesteren Museum geopend, waar een tentoonstelling te zien is over het ontstaan van de wijk. Ook zijn er wandelingen met gids naar de jaren ’50 museumwoning en door het ‘buitenmuseum’, beschermd cultureel erfgoed in Slotermeer. Om 15.00 en 17.00 uur presenteren ze met Urban Resort (Hay Schoolmeesters) twee guided tours door het voormalige schoolgebouw, nu broedplaats. En 15.00, 16.00 en 17.00 uur op het buitenterrein speelt Theater Pantijn (Poppenkast op de Dam) voorstellingen voor kinderen. Op het buitenterrein is ook de installatie World Wide Nieuw West van Marjolijn Boterenbrood te zien. Het ritselsprinkhaan onderzoek deelt gecarameliseerde sprinkhanen uit die in een badje van cognac hebben gelegen en er rijdt een noisekar die meel en suiker de lucht in blaast. De hele dag pendelt de Urban Resort Shuttle, een muzikale Chevrolet bus tussen De Vlugt, ACTA, HW10 en Heining Ateliers. Vanaf 20.00 tot 03.00 uur is het eindfeest van de Open Broedplaatsen Dag en is er een live programma op de binnenplaats. Live muziek van uiteenlopende bands wordt doorsneden met performance, dans, poëzie en voordrachten. Verwacht worden o.a. Smitty Smijt, Wolfling, Melih Gençboyacı, Wolfcoat, Labasheeda, Tjitske Jansen, Rodrigue van Hulsen, Peter Kasbergen, Ruth Bachrach, DJ Taf and Janine, Bomba Roja, DJ Dakafka e.a.

Deelnemende kunstenaars: Abderazzak Moufid, C-lab Gallery, Dieuwertje Tromp, Dorendel Overmars, Gesine Hackenberg, Gitte Nygaard, Ingeborg Tuinman, Jasper Banen, Jean-Luc Truijens, Karianne Bueno, KunstWest, Patula Berm, Petra van Velzen, Patrick Brunsveld, Public Cinema, Renske Mijnheer, Rick Goudsmit, Ruben Koster, Saskia Bergen, Studio Amsterdam, Thijs Kasbergen, Thomas Heere, Van Eesteren Museum, Victorien Koningsberger, Wim Kerkhove, Zina Platform, Kunstenaars Collectief Goleb met Igor Sevcuk, Julia Willms, Mirko Lazovic, Rumiko Hagiwara, Caterina Pecchioli, Go Eun Im, Laura Wiedijk, Hee Seung Choi, Mathilde van Beekhuizen, Mounira Al Solh

Broedplaats de Vlugt draagt bij aan de verbetering in de buurt van het aantal werkruimtes voor kunstenaars, ambachtslieden en sociale en culturele initiatieven. De Vlugt is toegankelijk, creatief en multicultureel. In de Vlugt worden doorgaans veel verschillende activiteiten georganiseerd; van vrouwen workshops van Zina, de rondleidingen door het van Eesteren Museum, de exposities van C-lab en de live presentaties van collectief Goleb. Onlangs is bekend geworden dat beheerder Urban Resort een contractverlenging voor de Vlugt heeft weten te realiseren t/m 2020. Urban Resort coördineert in Nieuw-West ook de panden HW10 en de Acta, en in Far West de Heining.

Met dank aan Stadsdeel Nieuw-West, Bureau Broedplaatsen Amsterdam, DMO Amsterdam, stichting Urban Resort

DeVlugt_OpenDag_Banner_800

Programma SAME DIFFERENCE @ de Vlugt @ 21-09-2013

Dagprogramma
13.00 – 18.00 Van Eesteren Museum geopend
15.00 – 18.00 Open ateliers met 35 kunstenaars/ondernemers/creatieven
15.00 – 24.00 Tentoonstelling “Same Difference”
15.00, 16.00 en 17.00 Theater Pantijn
15.00 en 17.00 Rondleiding door De Vlugt
15.30 – Toespraak wethouder Paulus de Wilt
Hele dag – Urban Resort Shuttle

Avondprogramma (o.v.b.)
18.00 – 19.00 DJ Taf Hassam & Janine
19.00 – 20.00 DJ Dakafka
20.00 – 20.10 Tjitske Jansen
20.10 – 20.30 Wolfling
20.30 – 20.40 Smitty Smijt
20.40 – 20.50 Tjitske Jansen
20.50 – 21.30 Wolfcoat
21.30 – 21.40 Tjitske Jansen
21.40 – 21.50 Smitty Smijt
21.50 – 22.35 Labasheeda
22.35 – 22.50 Melih Gençboyacı
22.50 – 23.35 Bomba Roja
23.35 – 23.45 Rodrigue van Hulsen
23.45 – 01.25 DJ Taf & Janine
01.25 – 03.00 DJ Dakafka

RitselsprinkhaancocktailonderzoekHet Ritselsprinkhaancocktailonderzoek
Een onderzoek naar nieuwe rituelen bij het consumeren van sprinkhanen in alcoholhoudende cocktails.
Ditmaal met olijven en cognac.

Wolfling_vierkantWolfling
Wolfling is a singer and mandoloncellist currently living in Amsterdam. He sings his brooding, almost medieval sounding melodies with minimal accompaniment on the mandoloncello. Short, haunting stories from the docksides of some ancient, rustic port.

Website Wolfling

LabasheedaLabasheeda
Het geluid van Labasheeda varieërt van intense noiserock tot atmosferische en psychedelische vlechtpatronen in het gitaarspel en wordt gekleurd door het vioolspel van Saskia van der Giessen. “Labasheeda make intelligent but not emotionless, angular rock music; it’s a brooding sound with touchstones in the post rock (some gorgeous violin playing in parts) and post-hardcore camps.

Website Labasheeda

WolfcoatWolfcoat
Wolfcoat houdt zich op langs de rafelranden van Amsterdam-Oost, waar op een braakliggend stuk grond misschien wel ooit The Band, Pixies, Wilco, Bright Eyes en Pink Floyd samenkwamen. Wolfcoat voorziet in organische, atmosferische indie-rock, met een vleugje Americana, een snufje folk, een flinke hand psychedelica, wat pittige snippers punk en als de planeten goed staan de schaduw van jazz.

Website Wolfcoat

Tjitske-JansenTjitske Jansen
Tjitske Jansen (1971) schrijft theaterteksten en poëzie. Haar gedichten las ze voor van Terschelling tot Kaapstad, op onder meer Lowlands, Saint Amour en de Nacht van de Poëzie. Van Het moest maar eens gaan sneeuwen (2003), haar eerste bundel, zijn inmiddels meer dan 15.000 exemplaren verkocht. Het is het best verkochte Nederlandse poëziedebuut. In 2007 verscheen haar tweede bundel Koerikoeloem, die werd bekroond met de Anna Bijns Prijs 2009.

Meer informatie over Tjitske Jansen

MelihGencboyacıMelih Gençboyacı
Theatermaker, choreograaf en peformer. In zijn voorstellingen zoekt hij de fuctie van de beweging in context van theater en peformance. Hij werkt als maker/performer samen met Zina Platform in de voorstelling Wijksafari en hij is een project aan het opzetten met makers uit Nederland en Turkije.

Meer informatie

PantijnPoppentheaterPantijn Poppentheater
Pantijn Poppentheater is een activiteit van de Stichting der Zotheid Wereldwijd. Deze heeft tot doel het onderzoeken van de vrije geest in de ruimste zin van het woord, de zotheid in het algemeen en de toegepaste zotheid in het bijzonder. Pantijn presenteert 3 narrige voorstellingen voor kinderen en volwassenen.
Website Pantijn

VanEesterenMuseumVan Eesteren Museum – Cor Boots, gids van het Van Eesterenmuseum, neemt je mee terug naar de tijd dat het gebouw in 1966 werd geopend als huishoud- en nijverheids-school. Het bakstenen tableau ‘schoolfiguren’ boven de entree, de gymzaal en de typische schoolarchitectuur doet hier nog aan herinneren. Vervolgens laat Hay Schoolmeesters van beheerder Urban Resort zien hoe het gebouw in 2010 is getransformeerd tot culturele broedplaats, de scholieren plaats maakten voor kunstenaars en andere creatieven. De rondleiding start om 15:00 of 17:00 uur in het Van Eesterenmuseum, dat speciaal deze dag een uur langer open blijft.
Website Van Eesteren Museum

DJ Dakafka
DJ Dakafka is an Amsterdam DJ & Selector (producer) and has been active since 1995. Starded of as an ambient DJ, playing at several underground parties, benefits, clubs and venues. His sound soon evolved to a more up-beat tempo playing all kinds of dub influenced dance styles like Zion Train.


Bomba Roja

Bomba Roja consist of Jeroen Corsten, selected most handsome bartender 3 years in a row now in Amsterdam, Gregor Meerman, A fashionable hobo, Manuel Tusveld, who, in his free time travels the lecture circuit, explaining 1950’s tube amps and Han Ananias, adult film enthousiast.


Rodrigue van Hulsen

Rodrigue is een onnavolgbare uitvinder. Zijn trouwe metgezel is een voortdurend van karakter wisselende bakfiets. Op deze bakfiets heeft Rodrigue een vulkanisch landschap gezet. Door zware dubstep door het systeem te blazen worden kleine deeltjes suiker, meel en ook andere maar geheime korrels in beweging gezet.


Smitty Smijt

Wie weleens in Amsterdam komt en laat opblijft, danwel vroeg uit de veren rolt, komt geheid Smitty Smijt tegen. Je komt hem eerder dan een meid tegen, Amsterdam is poep op de stoep, maar aan je zool zal eerder Smitty dan de schijt kleven. Zo ging dat ook in mijn leven, het was half vijf, halte lijn 7, hij verkocht cd’s en wou er geen aan mij geven. Ik wou hem geen geld passen, want dan zou zijn winst die van mij voorbijstreven (tekst Midget Ferrara).